Derde stap openingsplan (05-06-2021)

Op 5 juni worden de volgende coronamaatregelen losgelaten of aangepast voor het sporten.

Wij vragen u zich aan de regels te houden. 

Sporten

 • De mogelijkheden voor sporten worden verruimd. Er geldt nog wel een aantal voorwaarden.  
 • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten. Dit is exclusief personeel. En geldt niet voor kinderen tot en met 17 jaar. Per ruimte mogen er maximaal 50 personen aanwezig zijn.
 • Groepslessen zijn voor alle leeftijden toegestaan.
 • Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.
 • Binnen moet iemand een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten.
 • Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. 
 • Kleedkamers en douches zijn geopend.
 • Sportkantines zijn open.
 • Zonder coronatoegangsbewijzen mogen er maximaal 50 toeschouwers aanwezig zijn. Met coronatoegangsbewijzen mag 100% van de zit capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden.

Tweede stap openingsplan (19-05-2021)

Op 19 mei worden de volgende coronamaatregelen losgelaten of aangepast voor het sporten. 

Binnen sporten
Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.
 
Buiten sporten in groepen
Buiten sporten in groepsverband kan weer, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Jongeren tot en met 26 jaar mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten. Zij mogen buiten gezamenlijk sporten zonder 1,5 meter afstand te houden.

Dit houdt voor ons in: 
- Danslessen worden in de sporthal van Waarland voortgezet. 
- Ouders mogen de sporthal niet betreden (de docent kan de kinderen helpen met het wisselen van de schoenen). LET OP GEEN ZWARTE ZOLEN
- Kleedkamers blijven dicht ( zorg dat uw kind van te voren naar het toilet is geweest). 
- De Full Body Workout wordt buiten in groepsverband voortgezet (Op 1,5 meter). 
- Pilates en Yoga worden helaas nog online gegeven. 
Komt u of uw kind niet naar de les vernemen wij graag een afmelding. 
Bent u of uw kind positief getest op Corona vernemen wij dit graag. 

Buiten sporten (14-04-2021)

Vanaf, woensdag 14 april 2021, vindt de Full Body Work Out van Nathalie plaats op de handbalvelden van Sportpark De Groet.  


Yoga en Pilates 

Voor Yoga en Pilates lessen is het momenteel nog te koud buiten, dus om onze leden van de Yoga en Pilates-lessen tegemoet te komen, bieden we deze Full Body Work Out-les ook aan hen aan. Ook verzorgen wij online lessen voor deze lessen. 
 

Wij nemen de coronaregels als volgt in acht:

- We maken vaste groepen van 4 personen.

- Tussen deze personen dient de anderhalve meter-regel in acht te worden genomen.

- Het is niet toegestaan om van groep te wisselen of zelf bij een groep aan te sluiten 

- De les start om 19.30 uur. Wij verzoeken jullie 15 minuten van te voren aanwezig te zijn, i.v.m. uitleg en groepsplaatsingen, zodat we de tijd optimaal kunnen benutten.


Van de Rijksoverheid:

Zij mogen met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand buiten sporten

- Zij kunnen op sportaccommodaties gezamenlijk buiten sporten met maximaal 4 personen. De instructeur telt niet mee. 

- Zij kunnen met maximaal 4 personen gezamenlijk op andere locaties, op initiatief (of in opdracht) van gemeentes buiten sporten. Bijvoorbeeld een trapveld. De instructeur telt niet mee.

- Zij spelen geen wedstrijden.

Onze tips:

- Neem een flesje water mee.

- Trek warme kleding in laagjes aan.


Alleen toegang na aanmelding i.v.m. het maken van de groepen. Stuur een mail naar conamorewaarland@gmail.comNa aanmelding ontvang je per mail de namen van de personen met wie je een groep vormt. Nathalie zal elke groep apart aansturen.

Meer informatie op: Rijksoverheid 

Buiten dansen (23-03-2021)

Buiten dansen

Theaters, muziekscholen, centra voor de kunsten en vergelijkbare locaties, zijn tenminste tot en met 30 maart gesloten voor publiek. U kunt hier als amateurkunstbeoefenaar niet repeteren, les geven, of optreden zoals toneelspelen, dansen, muziek maken of acteren. 

- Op openbare plaatsen in de buitenlucht is toneelspelen, dansen, muziek maken en acteren wel toegestaan. Hiervoor geldt geen maximum aantal personen. Evenementen zijn op dit moment verboden.

-Ook mogen personen tot en met 17 jaar en hun begeleiding deelnemen aan georganiseerde (culturele) jeugdactiviteiten op openbare plaatsen en in de buitenlucht.

Maar ook hiervoor geldt het advies om contactmomenten, groepsvorming en reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken


Houd zo mogelijk 1,5 meter afstand

U houdt altijd 1,5 meter afstand als u ouder bent dan 18 jaar. Behalve als u met huisgenoten bent. Soms is contact noodzakelijk. Bijvoorbeeld tijdens het toneelspelen, dansen (als culturele uiting) en acteren. De 1,5 meter afstand geldt dan alleen voor zover dat mogelijk is.

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.


Nieuwe maatregelen (09-02-2021)

Helaas worden de maatregelen verlengd en is sporten in de sporthal nog niet mogelijk. Graag stellen wij u nogmaals op de hoogte van de huidige maatregelen. Wel mag u vanuit huis sporten! Alle sporten worden via video's en online sessies voortgezet. Wilt u thuis een proefles volgen? Neem dan contact met ons op!


Corona en sport (waaronder zwemmen, groepslessen en sportevenementen)

Het kabinet heeft op 14 december besloten om de maatregelen stevig aan te scherpen. Om het coronavirus terug te dringen, moeten het aantal contactmomenten, groepsvorming en reisbewegingen tot een minimum beperkt worden. De essentie van dat pakket is dat iedereen zoveel mogelijk thuisblijft.


Spelregels voor sport in het kort

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er maatregelen voor sport.

De maatregelen zijn:

 • Buiten sporten mag met maximaal 2 personen (exclusief trainer)

 • In binnenruimtes sporten mag niet.

 • Groepslessen buiten mogen niet.

 • Sportscholen zijn dicht.

 • Wedstrijden zijn verboden.

 • Topsporters en sporters in topcompetities mogen trainen en wedstrijden spelen.

 • Sporten voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder mag alleen als onderling 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

 • Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten wel in grotere teams sporten. Of buiten wedstrijden spelen met teams van hun eigen club.

 • Publiek bij sport is niet toegestaan.

 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Meer informatie via:

Vanuit huis sporten (11 januari 2021)

Op maandag 14 december heeft onze overheid besloten dat alle groepslessen i.v.m. corona niet voortgezet mogen worden. Deze maatregel geldt vanaf dinsdag 15 december 2020 tot ten minste 9 februari 2021.

Dit betekent helaas dat er een aantal weken niet binnen gesport kan worden. Maar thuis meedoen met onze docenten kan en mag gelukkig nog wel!


Vanaf 11 januari 2020 maken onze docenten filmpjes, die jullie thuis kunnen doen. Ook worden er online lessen gegeven. Via de mail ontvang je een link waardoor je toegang hebt tot deze les. Heb je de link niet ontvangen? of heb je technische problemen? Stuur ons dan een mail! Zo kun je thuis toch blijven trainen! Meld je via Skype en sluit online aan en sport thuis mee met onze docenten!

Geen lessen (15 december 2020)

Het kabinet heeft gister besloten om per 15 december 00:00 uur tot en met 19 januari 2021 alle binnen sport locaties te sluiten. Dit geldt dus ook voor Con Amore Waarland. De groepslessen kunnen per heden niet voortgezet worden.

Hierdoor komen alle lessen tot nader berichtgeving te vervallen. Wij zullen in de tussentijd gaan bekijken per categorie en soort les wat de verdere ontwikkelingen zouden kunnen zijn totdat we weer mogen starten met de lessen.... Houd Facebook, Instagram en website in de gaten voor meer informatie!

Mocht u vragen horen wij dit graag. U kunt ons bereiken via conamorewaarland@gmail.com

Tot gauw lieve sporters en we gaan er weer voor met z'n allen!