Peutergym 

Kleine kinderen (van tweeëneenhalf  tot vier jaar) kunnen meedoen aan peutergym. Dit is een soort voorloper op de kleutergym die je kind straks op school gaat krijgen. Je kleine aapje kan er flink wat energie kwijt, jouw meubels blijven heel en hij leert er ook nog wat van. Zo is peutergym heel goed voor de motorische ontwikkeling. Naast de motorische vaardigheden leert je kind ook meer op het gebied van sociale vaardigheden die ze nodig hebben als ze straks naar school gaan. Wat dacht je van wachten op je beurt? Of: samen delen…. We leren onze peuters de essentiële vaardigheden als vangen, gooien, schoppen en algemene bewegingsactiviteiten in een leuke en enthousiaste omgeving.

Kids-gym 

Gymnastiek is de basis van vele sporten. Het is een belangrijke aanvulling op de motorische en mentale ontwikkeling van het kind.  In deze leeftijdsperiode vindt bij kinderen namelijk de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In Kids Gym lessen worden situaties geboden die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij wordt het kind gestimuleerd steeds een stapje verder te gaan. In deze les worden de beginelementen van gym aangeleerd. We maken koprollen, behouden ons evenwicht en springen op een plank. 

Turngroep 

Dit turn-uur is een les die anderhalf uur duurt. De nadruk ligt op plezier tijdens de les. Je leert oefeningen op de toestellen uit te voeren op een soepele, vlotte en technische manier. Je traint om steeds leniger en soepeler te worden. Om mee te kunnen doen hoef je nog geen ster te zijn op de brug-ongelijk of op de evenwichtsbalk, maar dat kun je wel worden.


We trainen in de sporthal van Waarland maar maken af en toe ook een uitstapje naar turnhal in Hoogwoud. Deze ingerichte hal is uitermate geschikt om goed te oefenen en natuurlijk ook een speelparadijs!


De kids-gym en turngroep wordt gegeven door Celine Schouten en de Peutergym door Nathalie de Water. 

Peutergym 09.30 - 10.30 (vanaf 2,5 jaar) 
Kids-gym : 16.00 - 17.00 (vanaf 4 jaar)

Turngroep: 17.00 - 18.30 (vanaf 7 jaar)

Let op het lidmaatschap is zonder eventuele kosten van wedstrijden. 

Rooster 2021/2022


Maandag     Peutergym         09:30 - 10:30      Sporthal Waarland 

          Kids-gym        17:00 - 18:30       Sporthal Waarland 

                                   Turngroep                       16:00 - 17:00       Sporthal Waarland 

Dinsdag       Pilates                19:30 - 20:30       Sporthal Waarland 

Woensdag           Yoga                   19:30 - 20:30          Huiskamer van het dorpshuis                                                                                                      Full body workout     19:30 - 20:30             Sporthal Waarland

Donderdag    Zumba         09:00 - 10:00       Sporthal Waarland 

Vrijdag         Danslessen          14:45 - 18:15          Sporthal Waarland 

Zaterdag     Geen lessen 

Zondag       Geen lessen